Actualitate

Conductor de tren cercetat pentru înşelăciune. A falsificat bilete şi le vindea călătorilor

Un conductor de tren este cercetat pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Acesta a falsificat 30 de bilete de călătorie CFR, însuşindu-şi 5.400 de lei.

Bărbatul de 43 de ani, în calitate de conductor de tren, în perioada iulie-octombrie 2014,  a falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Acesta a modificat 30 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. A şters datele scrise iniţial şi completa distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar şefii de tren şi-au însuşit diferenţa de bani.

Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.


„Prejudiciul, creat prin obţinerea de către conductorul de tren a unui folos material injust, a fost estimat la 5.400 de lei. Bărbatul este cercetat de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual, fapte prevăzute de Codul penal”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter