Actualitate

Directorul TVR Cluj, somat să dea explicații în scandalul Eurovision

Radu Carp, membru al Consiliului de Administraţie al TVR, îi solicită directorului TVR Cluj, Romeo Couţi, să aducă dovada că a contactat administraţia locală din Cluj-Napoca pentru organizarea Eurovision în acest oraş.

Romeo Couți, directorul TVR Cluj

„În condiţiile în care TVR a precizat, la solicitarea presei, că procesul de selecţie a locului de desfăşurare a preselecţiei naţionale a competiţiei Eurovision 2015 a inclus luarea în calcul a tuturor celor cinci studiouri teritoriale (Cluj, Timişoara, Târgu-Mureş, Craiova şi Iaşi) şi că acestor studiouri li s-a cerut să stabilească parteneriate cu administraţiile publice locale în vederea organizării acestui eveniment, vă solicit public să prezentaţi documentele care atestă solicitarea TVR care v-a fost adresată, precum şi dovada contactării de către TVR Cluj a autorităţilor administraţiei locale (Primărie, Consiliu Judeţean)”, i-a scris Radu Carp lui Romeo Couţi.

Monitorul de Cluj a scris joi despre jocul politic al PSD pentru organizarea finalei naționale a concursului Eurovision la Craiova, oraș contracandidat al Clujului în competiția pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
Craiova, spre deosebire de Cluj, stă mult mai slab la infrastructură și evenimente culturale, dar are „avantajul“ de a fi condusă de un primar din partea PSD.


Trebuie menționat că Radu Carp susține eronat că „TVR a precizat, la solicitarea presei...”, în realitate fiind vorba de o interpelare a deputatului PSD Aurelia Cristea, care a folosit informația pentru a-l ataca pe primarul Emil Boc. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter