Actualitate

VIDEO: Alexandru Bartuş a fost PRINS la două săptămâni după EVADARE. Se ascundea "acasă" la şeful IPJ Cluj, Tudor Grindean

La aproape două săptămâni după ce a evadat din arestul IPJ Cluj, Alexandru Bartuş, bărbatul de 32 de ani, cercetat pentru furt calificat, a fost prins de poliţiştii din Alba Iulia. Acesta a fost găsit joi, într-o cabană din zona Miceşti, lângă Alba Iulia, unde se ascundea de oamenii legii.

UPDATE 17.20: Poliţiştii au descoperit că Bartuş avea un complice din Alba Iulia.

Din cercetări a reieşit că evadatul s-ar fi ascuns într-o casă de vacanţă din municipiul Alba Iulia. Alexandru Bartuş a fost dus la IPJ Alba şi urmează să fie preluat de IPJ Cluj. Poliţiştii din Alba l-au prins în jurul orei 15.00 pe Alexandru Bartuş.


De asemenea, poliţiştii au condus la sediul IPJ Alba un alt bărbat, de 25 de ani, din Alba Iulia, bănuit că l-ar fi sprijinit pe cel în caută să se ascundă.

“Cu sprijinul structurilor de specialitate centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au depistat bărbatul evadat din arestul IPJ Cluj. La prinderea acestuia au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Din cercetări a reieşit că cel în cauză s-ar fi ascuns într-o casă de vacanţă din municipiul Alba Iulia. Cel în cauză a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, de unde urmează a fi preluat de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba un alt bărbat, de 25 de ani, din Alba Iulia,  bănuit că l-ar fi sprijinit pe cel în caută să se ascundă. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.


Întrebat cine l-a ajutat să se ascundă, Bartuş a răspuns că „Dumnezeu m-a ajutat!”.

----------------------------------------------------------------------------


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a confirmat pentru Monitorul de Cluj faptul că Bartuş a fost prins joi în jurul orei 15.00 pe raza municipiului Alba Iulia.

Potrivit unor surse din Poliţie, Bartuş a fost prins la o casă de vacanţă din zona Miceşti şi nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost capturat.


Conform aceloraşi surse, el urmează să fie adus la Cluj-Napoca, unde va fi audiat de un procuror şi apoi dus din nou în arestul Poliţiei.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj Tudor Grindean este originar din Câmpia Turzii, dar a condus IPJ Alba mai mulţi ani.


Citeşte şi: 4 DEȚINUȚI au EVADAT din arestul IPJ Cluj. Au rupt un grilaj de fier şi au sărit un zid din beton. Toţi poliţiştii din judeţ sunt în teren

Alexandru Bartuş, împreună cu alţi trei deţinuţi, a reuşit să evadeze din arestul IPJ Cluj în după amiaza zilei de 17 ianuarie.

Cum au evadat cei patru deţinuţi

Cei patru bărbați au reușit să fugă dintr-un spațiu destinat activităților sportive după ce au desprins un grilaj de fier și au profitat de neatenția agenților, care erau ocupați să imobilizeze un alt deținut, cu probleme psihice.

Citeşte şi: Neglijenţă extrem de gravă la Poliţia Cluj: cum au EVADAT 4 deţinuţi PERICULOŞI?

Surse din cadrul Poliției Cluj au declarat că cei patru bărbați se aflau într-un spațiu al arestului Poliției destinat activităților sportive și, profitând de neatenția agenților de serviciu, care imobilizau un deținut cu probleme psihice, au reușit să îndepărteze un grilaj de fier și să iasă din clădire, fugind pe strada Traian din Cluj-Napoca.

Aceleași surse au spus că grilajul de fier era amplasat deasupra spațiului destinat activităților sportive și are vedere spre strada Traian, astfel că cei patru bărbați au ieșit direct în stradă.

Cei patru bărbaţi aflaţi în arestul Poliţiei Judeţene Cluj, trei pentru furt calificat şi unul pentru tentativă de omor, au evadat în 17 ianuarie la ora 18.00. Unul dintre ei, Daniel Cătălin Baciu, un minor în vârstă de 16 ani, arestat preventiv pentru furt calificat, a fost prins după câteva ore în zona gării din Cluj-Napoca. Alţi doi dintre cei patru, Claudiu Marin Botorea, în vârstă de 36 de ani, şi Tiberiu Lăcătuș, de 22 de ani, au fost apoi prinși în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, respectiv în zona gării din Cluj-Napoca.

Cine este Alexandru Bartuş

În iunie 2011, Alexandru Cristian Bartuş a fost condamnat în Franţa la zece ani de închisoare după ce a rănit mortal un locuitor din Rennes-sur-Loue în timpul unui jaf.

Citeşte şi: Cine este Alexandru Bartuş, deţinutul evadat pe care poliţia nu reuşeşte să-l prindă. A îngrozit Franţa

Alexandru Bartuş a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru jaf care a dus la deces. În 2004 a devalizat mai multe case izolate. El cereau apă proprietarilor, de cele mai multe ori persoane în vârstă, profitând în acest fel să fure din locuinţă.

Preocuparea lui s-a transformat în dramă în luna septembrie, la Rennes sur Loue. Julien Laferrière, de 84 de ani, a surprins hoţul şi a fost găsit de soţia sa cu capul plin de sânge. El a murit din cauza rănilor. Poliţiştii au reuşit să identifice criminalii în închisori din Elveţia şi Spania. În timpul procesului, Alexandru Cristian Bartuş care admitea că i-a aplicat bătrânului o lovitură mortală, a declarat că el era "hoţ dar nu criminal".

Citeşte şi: Psihologul Daniel David despre deţinutul care nu a fost prins: „Dacă nu are gândirea strategică, va încerca să rămână în stare de libertate PRIN ORICE MIJLOACE”

Sursele din Poliţie susţin că un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a început o anchetă pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, care îi vizează pe cei trei agenți de Poliție care erau, sâmbătă seara, de serviciu la arestul IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter