Actualitate

Banii pentru sportul clujean, dezbătuți la Consiliul Județean

Consiliul Judeţean Cluj a găzduit, vineri, 23 ianuarie 2015, o dezbatere publică pe tema proiectului noului Regulament de alocare a fondurilor publice nerambursabile pe Programul Sport, proiect ce urmează să fie supus aprobării în următoarea şedinţă a CJ Cluj.

Banii pentru sportul clujean, dezbătuți la Consiliul Județean Banii pentru sportul clujean, dezbătuți la Consiliul Județean

La consultarea publică au participat reprezentanţi ai structurilor sportive din judeţul Cluj - asociaţii judeţene, respectiv asociaţii şi cluburi sportive care activează în acest domeniu, reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Cluj, precum şi alte persoane interesate de asigurarea unei finanţări cât mai eficiente, transparente şi echitabile a proiectelor depuse pe Programul Sport.

„Scopul principal al acestei dezbateri publice l-a reprezentat identificarea, într-o manieră cât mai democratică şi participativă, a celei mai bune metodologii de acordare a finanţărilor nerambursabile în domeniul sportului, atât a celui de performanţă cât şi a celui de masă. Propunerile care au fost formulate astăzi, cele care respectă legislaţia în vigoare şi care sunt în interesul elaborării unui Regulament cât mai eficient, capabil să asigure libera concurenţă a solicitanţilor, vor fi integrate în proiectul elaborat de executivul Consiliului Judeţean. Consider că sportul reprezintă un domeniu prioritar, motiv pentru care îmi doresc şi voi întreprinde demersurile necesare astfel încât pentru anul în curs să reuşim să dublăm bugetul alocat sportului comparativ cu anul 2014. Avem nevoie de sport de performanţă care să asigure vizibilitatea Clujului, avem nevoie şi de sport de masă şi, implicit, de cetăţeni sănătoşi, motiv pentru care am abordat deja această problemă inclusiv în relaţia cu primarii din judeţul Cluj astfel încât şi consiliile locale să considere acest domeniu o prioritate şi să îl finanţeze în mod corespunzător”, a declarat vicepreședintele CJ Cluj Ioan Oleleu.  


Noul Regulament privind finanţarea nerambursabilă de la bugetul Județului Cluj pentru structurile sportive din judeţul Cluj cuprinde principiile, cadrul general şi procedura de finanţare a proiectelor propuse.

De asemenea, sunt menţionate domeniile de aplicare, criteriile şi condiţiile de finanţare, dar și procedura de atribuire a contractelor de finanţare.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter