Actualitate

Noul rege al Arabiei Saudite: Politica regatului nu se va schimba

Noul rege al Arabiei Saudite Salman bin Abdulaziz Al Saud a declarat, vineri, în primul său discurs că nu va exista nicio schimbare în politica regatului după moartea predecesorului său Abdallah.

Noul rege al Arabiei Saudite Salman bin Abdulaziz Al Saud. Sursă foto: Wikipedia Noul rege al Arabiei Saudite Salman bin Abdulaziz Al Saud. Sursă foto: Wikipedia

„Vom rămâne, cu forţa dată de Allah, pe drumul drept pe care acest stat l-a urmat de la înfiinţarea sa de către regele Abdel Aziz Ben Saud şi de către fiii lui care i-au succedat”, a declarat regele, al cărui discurs a fost transmis de televiziunea naţională, potrivit Mediafax.

„Allah a vrut să port această mare responsabilitate”, a declarat Salman, în vârstă de 79 de ani, adăugând: „Mă rog la Allah să îmi acorde sprijin”.


Totodată, regele l-a numit prin decret pe Mohammed ben Nayef prinţ moştenitor şi pe unul dintre fiii săi, Mohammed ben Salman, ministru al Apărării.

Prinţul Mohammed ben Nayef, în vârstă de 55 de ani, care rămâne ministru de Interne, este considerat campionul luptei împotriva Al-Qaida, care a încercat să îl asasineze în 2009.


Numirea sa în calitate de prinţ moştenitor marchează intrarea prinţilor de a doua generaţie - nepoţii regelui Abdel Aziz, fondatorul regatului saudit - în linia de succesiune. Până în prezent, doar fiii fondatorului dinastiei saudite i-au succedat la tron.

Etichete: arabia saudita
abonare newsletter