Actualitate

El e cel pe care poliţiştii nu reuşesc să-l prindă de aproape două zile de la evadare

Poliţiştii clujeni au reuşit într-un timp mai mult sau puţin record să prindă trei din cei patru deţinuţi care au evadat sâmbătă la ora 18.00 din arestul IPJ Cluj. Căutările sunt continuate pentru depistarea și prinderea ultimului evadat. Este vorba despre Alexandru Cristian Bartuş, de 32 de ani, care are 1.80 metri înălţime, iar în momentul dispariţiei purta o bluză vernil, de nuanţă deschisă, haină şi pantaloni sport, gri, cu două dungi albastre și pantofi sport, alb cu negru.

Bartuş se afla în arest preventiv pentru furt calificat.

Cei patru bărbați care au evadat, sâmbătă seară, din arestul IPJ Cluj, au reușit să fugă dintr-un spațiu destinat activităților sportive după ce au desprins un grilaj de fier și au profitat de neatenția agenților, care erau ocupați să imobilizeze un alt deținut, cu probleme psihice.


Surse din cadrul Poliției Cluj au declarat că cei patru bărbați se aflau într-un spațiu al arestului Poliției destinat activităților sportive și, profitând de neatenția agenților de serviciu, care imobilizau un deținut cu probleme psihice, au reușit să îndepărteze un grilaj de fier și să iasă din clădire, fugind pe strada Traian din Cluj-Napoca.

Aceleași surse au spus că grilajul de fier era amplasat deasupra spațiului destinat activităților sportive și are vedere spre strada Traian, astfel că cei patru bărbați au ieșit direct în stradă.


Cei patru bărbaţi aflaţi în arestul Poliţiei Judeţene Cluj, trei pentru furt calificat şi unul pentru tentativă de omor, au evadat sâmbătă seară. Unul dintre ei, Daniel Cătălin Baciu, un minor în vârstă de 16 ani, arestat preventiv pentru furt calificat, a fost prins după câteva ore în zona gării din Cluj-Napoca. Alţi doi dintre cei patru, Claudiu Marin Botorea, în vârstă de 36 de ani, şi Tiberiu Lăcătuș, de 22 de ani, au fost apoi prinși în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, respectiv în zona gării din Cluj-Napoca.

Sursele din Poliţie susţin că un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a început o anchetă pentru săvârșirea infracțiunii de evadare, care îi vizează pe cei patru deținuți, respectiv o anchetă pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, care îi vizează pe cei trei agenți de Poliție care erau, sâmbătă seara, de serviciu la arestul IPJ Cluj.


Potrivit Codului Penal, dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru evadați riscă închisoarea de la 6 luni la 3 ani, pedeapsa pentru săvârșirea infracțiunii de evadare adăugându-se la restul rămas neexecutat din pedepasă la data evadării.

abonare newsletter