Actualitate

Bărbat, prins în tren cu 44 de cartușe de țigări de contrabandă

Un tânăr de 24 de ani, din Maramureș, a adus din Ucraina aproximativ 8.800 de țigări pe care voia să le vândă în județul Timiș, dar a fost prins de polițiștii clujeni în urma unui control.

Tânărul a fost prins de polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj joi, 15 ianuarie 2015, în timp ce transporta, cu trenul, 44 de cartușe care conțineau aproximativ 8.800 de țigări, cu scopul de a le vinde în județul Timiș.

„Joi,  în jurul orei 10:20, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj au acţionat pe trenul care circula pe relaţia Iaşi-Timişoara Nord, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale săvârşite în mijlocul de transport în comun. În acest context, au depistat un bărbat, de 24 de ani, din judeţul Maramureş, care deţinea şi transporta cu trenul 44 de cartuşe, pentru a le comercializa pe raza judeţului Timiş. Acestea proveneau din Ucraina şi purtau timbre care le scutea de acciză, întrucât erau destinate duty free-urilor. Cele aproximativ 8.800 de ţigarete au fost ridicate în vederea luării măsurilor legale”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul vamal al României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter