Actualitate

Pedepse cu suspendare în dosarul mitei la BAC de la Cluj

Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea celor 20 de inculpați trimiși în judecată în urmă cu patru ani sub acuzația de dare și luare de mită.

Pedepse cu suspendare în dosarul mitei la BAC de la Cluj Pedepse cu suspendare în dosarul mitei la BAC de la Cluj

Inculpaţii au primit pedepse între trei ani și cinci luni cu suspendare. Comisiile de profesori ar fi primit 30.000 de euro pentru a promova 61 de candidați la examenul de bacalaureat.

Potrivit evz.ro, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea lui Ilie Cornoiu, profesor universitar în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Cluj, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani pentru luare de mită, fals material în înscrisuri oficiale și sustragere sau distrugere de înscrisuri, toate în formă continuată.
În același caz, a fost condamnat și Viorel Grigore Cesărean, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.


Marinela Moldovan a primit o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 4 luni, iar Corina Moga, Elena Moldovan și Mircea Desmirean
la o pedeapsă 8 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 8 luni.
Aceeași instanță a decis să îi condamne pe Tudor Dumitru Rus, Alexandru Costin și Mihai Sergiu Radu la o pedeapsă 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter