Actualitate

Şapte lucruri la care trebuie să fiţi atenţi în preajma sărbătorilor

Poliţiştii clujeni au întocmit o listă a lucrurilor la care trebuie să fiţi foarte atenţi în perioada sărbătorilor.

Poliţiştii clujeni vă recomandă să fiţi prudenţi la cumpărături, pentru ca evenimentele neplăcute să nu vă umbrească sărbătorile de iarnă.                                                    

În această perioadă, premergătoare Crăciunului, când supermarket-urile, mall-urile, târgurile, pieţele sunt aglomerate, în graba achiziţiilor, Poliţia vă recomandă să aveţi un comportament preventiv la cumpărături.


Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră, în numerar, sume mari de bani. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în caz de pierdere sau sustragere a portofelului.

Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi! Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată, protejaţi-vă geanta! Portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere!


Folosirea telefonului sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage şi atenţia hoţilor.

Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!


Când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

Vă sfătuim să nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani.


Când sunteţi însoţiţi de copii, explicaţi-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului. Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi imediat agentul de pază al magazinului respectiv sau personalul magazinului. De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie ori sunaţi la numărul de urgenţă 112!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”, produsele fiind cel mai adesea contrafăcute şi vă pot pune în pericol siguranţa sau sănătatea. Dar mai ales, nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.


Fiţi vigilenţi şi protejaţi-vă bunurile! Nu lasaţi neatenţia să vă umbrească sărbătorile de iarnă.

abonare newsletter