Actualitate

Cum vrea Primăria să vă scutească de coadă la ghişee

Sediul Primăriei Cluj-Napoca din Piaţa Unirii este singurul care nu este dotat cu sistem electronic de eliberare a bonurilor de ordine şi afişare a timpului de aşteptare.

Clujenii care aleg să îşi plătească taxele şi impozitele la sediul Primăriei Cluj-Napoca din Piaţa Unirii nu vor mai sta la fel de mult la coadă ca în prezent. Acum, la aceste ghişee nu există un sistem de eliberare a bonurilor de ordine şi de afişare a timpului de aşteptare astfel că se formează cozi interminabile şi înghesuială.

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra şi instala un sistem de electronic de eliberare a bonurilor de ordine la ghişee. Acesta va costa 50.000 lei, fără TVA. Ieri a fost publicat un anunţ de achiziţie publică pentru acest sistem, iar firmele interesate vor depune ofertele până luni, 15 decembrie. Potrivit caietului de sarcini, montarea sistemului are ca scop reducerea timpilor de aşteptare, organizarea cozilor de aşteptare, evitarea aglomerărilor, estimarea timpilor de aşteptare, transparenţă şi informarea publicului.


“Pentru a beneficia de serviciile puse la dispoziţie de instituţie, persoanele vor urma traseul: la dispozitivul touchscreen aflat la intrare, alege serviciul pe care îl solicită, ridică bonul cu numărul de ordine, aşteaptă până când unul din ghişeele asociate serviciului ales anunţă vizual şi/sau vocal că este la dispoziţia acelui număr de ordine, se deplasează la ghişeul la care este chemat”, este precizat în caietul de sarcini.

Vor fi cumpărate un ecran de tocuhscreen, două afişaje electronice de tip LCD, 15 afişaje electronice pentru ghişeu, 15 telecomande pentru operatorul de la ghişeul virtual, 15 bucăţi de controlor de opinie.


Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei au declarat că ghişeele sediului din Piaţa Unirii sunt singurele care nu au sistem electronic pentru bonuri de ordine. Acesta este sediul principal pentru plata taxelor şi impozitelor locale, dar acestea pot fi achitate şi la celelalte sedii ale Primăriei.   

Ultimele Stiri
abonare newsletter