Actualitate

Un minor s-a urcat la volanul unei mașini și a făcut un accident. Prietenul lui a fost grav rănit și două mașini au fost distruse

Un tânăr de 17 ani din Cluj-Napoca, a urcat la volanul unei maișini, deși nu avea dreptul să conducă fiind minor, și a provocat un accident ruier în Dâmbul Rotund după care a fugit de la locul faptei. Minorul a pierdut controlul volanului și a intrat în două mașini parcate pe marginea drumului. În mașină cu el, pe locul din dreapta, se afla un alt minor, tot de 17 ani, care a fost grav rănit.

Polițiștii clujeni au fost sesizați, printr-un apel al 112, că un tânăr de 17 ani s-a prezentat joi noaptea, 4 decembrie, în jurul orei 00:00, la Unitatea de Primiri Urgenţe 1 Pediatrie din Cluj-Napoca. În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că în 3 decembrie, în jurul orei 22.30, cei doi tineri se aflau în mașină pe un drum cu pietriş. Tânărul care se afla la volan a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate. În urma impactului, prinetenul lui, aflat pe locul din dreapta, a fost grav rănit.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fără a anunţa organele de poliţie.


„Din cercetările desfăşurate de poliţişti s-a stabilit că  este vorba despre un tânăr, de 17 ani, din Cluj-Napoca. Acesta conducea un autovehicul neînmatriculat, care avea montate numere eliberate de către autorităţile din Bulgaria” au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Tânăru este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie care efectuează cercetarea”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

abonare newsletter