Actualitate

Atenționare nowcasting de polei pentru județul Cluj. CNADNR împrăștie materiale antiderapante pe carosabil

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni seară o atenționare nowcasting Cod galben de polei pentru județul Cluj, inclusiv municipiul Huedin, valabilă până la ora 20.50. Potrivit meteorologilor, în zona menționată, local, se va semnala ploaie care favorizează depunerea de polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

CNADNR împrăștie materiale antiderapante pe drumurile naționale și europene din județul Cluj.


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România acționează preventiv pe drumurile naționale și europene din județul Cluj, împrăștiind materiale antiderapante pe sectoarele de drum pe care există riscul formării lunecușului și poleiului.

Măsura a fost luată în urma atenționării nowcasting de ploaie ce favorizează depunerea de polei, emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Cluj, valabilă până la ora 20.50.


„Atenționăm participanții la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente și a temperaturilor scăzute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăștiate pe partea carosabilă a drumurilor naționale și a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafețe lunecoase cu suprafețe umede”, se menționează într-un comunicat al CNADNR.

De asemenea, reprezentanții CNADNR precizează că împotriva depunerii poleiului și a zăpezii pe suprafața părții carosabile se acționează pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter