Actualitate

Percheziții D.I.I.C.O.T în Cluj și Sălaj, la o grupare de traficanți droguri. 100 de persoane, duse la audieri

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Sălaj şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat marți, 25 noiembrie, 13 percheziţii în Zalău, Cluj-Napoca și Ploiești pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc şi trafic de substanţe cu efecte psihoactive. 100 de persoane au fost duse la sediul DIICOT Sălaj pentru a fi audiate.

„La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi procurorii D.I.I.C.O.T. –  B.T. Sălaj au efectuat 13 percheziţii, pe raza municipiilor Zalău, Cluj-Napoca şi Ploieşti, la membrii unei grupări specializate în trafic de droguri de risc şi trafic de substanţe cu efecte psihoactive”, informează reprezentanții IGPR

Potrivit polițiștilor DIICOT, membrii grupării sunt bănuiţi că, începând cu anul 2013, ar fi comercializat  în diferite cluburi şi localuri, de pe raza judeţului Sălaj, droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive, la preţuri cuprinse între 30 şi 50 de lei doza.


„Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională era organizată pe mai multe paliere, respectiv achiziţionare şi procurare de droguri şi produse psihoactive prin intermediul societăţilor de curierat, amestecul substanţelor achiziţionate, pregătirea acestora prin porţionare, cântărire, împachetare în plicuri de dimensiuni mici şi sigilarea, precum şi distribuirea acestora către consumatori, fie direct, fie prin interpuşi”, mai transmit polițiștii DIICOT Sălaj

Astfel, potrivit aceleași surse, doar pentru perioada septembrie – noiembrie 2014, au fost identificaţi aproximativ 100 de consumatori cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Au fost puse în executare 100 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T Sălaj, pentru audieri.


La activităţi au participat şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Prahova și ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sălaj, precum şi jandarmi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter