Actualitate

5.000 de clujeni au cerut, în stradă, demisia Guvernului - GALERIE FOTO

Duminică seara, în jurul orei 18.00 a început un protest spontan în Piaţa Unirii. Iniţial, nu au fost mai mult de 200 de persoane, dar pe parcurs, după terminarea votului, la ora 21.00, deja se adunaseră aproximativ 2.000 de persoane, ca punctul culminant să fie în jurul orei 22.30 când numărul participanţilor a ajuns la aproximativ 5.000.

Manifestanţii au cerut demisia Guvernului pentru modul în care au fost organizate alegerile în diaspora. Au scandat şi au avut pancarte cu mesaje precum: “Respect diaspora, ruşine Ponta”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Sus democraţia, jos comunismul”, “Iohannis preşedinte”.

 Participanţii la miting au cântat şi imnul şi şi-au exprimat solidaritatea cu românii din diaspora care nu au mai reuşit să voteze deşi au aşteptat 10-11 ore la rând. Protestatarii au pornit în marş din Piaţa Unirii pe Bulevardul Eroilor, apoi în Piaţa Avram Iancu, unde s-au oprit la sediul PSD Cluj-Napoca şi apoi în faţa Prefecturii.


Oamenii au strigat şi "Jos Ponta", "Jos Guvernul", "Demisia", "Jos, Ponta, jos, că eşti un mincinos", "Ole, ole, Victor Ponta nu mai e", "Ghinion, ghinion, ţara s-a trezit din somn".

 Traseul a continuat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde coloana de protestatari a blocat un sens de circulaţie. În jurul orei 23.30, protestatarii erau în faţa Casei de Cultură a Studenţilor de unde s-au îndreptat înapoi în Piaţa Unirii, acela fiind de altfel punctul final.


Unul dintre manifestanţi a spus că a venit încă de la ora 17.30 în piaţă, pentru a-şi exprima solidaritatea cu românii din diaspora, care au stat ore întregi la coadă ca să voteze."Ne-am adunat la început un grup mic, ca să ne manifestăm solidaritatea cu românii aflaţi peste hotare, care au fost nevoiţi să stea ore întregi la coadă la consulate şi ambasade pentru a vota. Am dat un cartonaş roşu Guvernului pentru incompetenţa cu care a organizat cele două tururi de scrutin pentru prezidenţiale. Ne bucurăm că după rezultatele exit-poll-urilor Victor Ponta a cam pierdut şi ar trebui să ne lase", a spus unul dintre manifestanţi, citat de Mediafax.


Manifestaţia a fost supravegheată de jandarmi, nefiind autorizată. Mitinguri similare au avut loc şi în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, dar şi în diaspora. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter