Actualitate

Trei români suspectaţi de spargeri în Elveţia, identificaţi cu ajutorul unui avion militar fără pilot

Poliţia din cantonul elveţian Ticino (sud) a arestat trei români suspectaţi de comiterea unor spargeri, pe care i-a localizat cu ajutorul unui avion fără pilot aparţinând Forţelor Aeriene.

Potrivit Mediafax, ofiţeri de poliţie i-au capturat pe cei trei români în zona Mendrisio, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce aceştia au fost localizaţi cu ajutorul unui avion fără pilot de tip ADS 95 "Ranger", dotat cu camere de luat imagini în infraroşu. O femeie din zonă a alertat poliţia anterior, în legătură cu suspecţii.

Vameşii care au operat avionul fără pilot l-au utilizat pentru a ajuta în cadrul unei operaţiuni de căutare a celor trei la sol la care au participat ofiţeri de poliţie din Mendrisio.


Avionul fără pilot i-a localizat pe cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 42 şi 52 de ani, în doar 15 minute, potrivit agenţiei de presă SDA. Unul dintre aceştia se ascundea în nişte tufişuri.

Bărbaţii sunt suspectaţi că sunt implicaţi în multiple spargeri comise în locuinţe din regiune, apropiată de frontiera cu Italia. Cunoscuţi de investigatori, ei sunt "suspectaţi puternic de faptul că au venit în Ticino pentru a comite furturi", potrivit poliţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter