Actualitate

Ioan Oleleu, în spatele acuzaţiilor legate de finanţarea nelegală a stadionului Cluj Arena?

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, senatorul Alin Tişe, este de părere că în spatele acuzaţiilor legate de finanţarea nelegală a stadionului Cluj Arena se află o persoană implicată şi în scandalul de corupţie de la noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj. “Persoana implicată în scandalul de corupţie de la pistă este implicată şi aici”, este de părere Tişe.

“Am cerut Corpului de Control să-mi indice plângerea, cine a făcut plângerea penală în virtutea legii privind informaţiile de interes public. Nici acum nu mi-au răspuns. Am bănuieli că în spatele acestui control sunt oameni din PSD sau din UNPR. Sunt persoane implicate în scandalul de corupţie la pista de la aeroport şi care s-au înfruptat din bani publici şi acum ne dau lecţii de morală. Alt personaj sinistru care conduce judeţul din umbră, domnul Oleleu, solicită control la Consiliul Judeţean când el lucrează cu aceeaşi funcţionari care au făcut toate documentele la Cluj Arena. Niciun document de la Cluj Arena nu a fost semnat de Alin Tişe înainte de a avea toate semnăturile legale. Niciun funcţionar nu se poate plânge că l-am presat să facă asta. Aceeaşi funcţionari au lucrat pentru mine ca şi pentru el, iar acum solicită să fie controlaţi funcţionarii, ţinta fiind Alin Tişe. Ei care vorbeau cu porumbelul zburător ca să nu afle lumea ce vorbesc pe telefoane. Ei ne dau acum nouă lecţii de morală şi trimit Corpul de Control. Până când PSD Cluj va face delaţiuni ordinare iar noi ceilalţi ne uităm la ei? Unul care îşi asfaltează drumul la el la rudele lui la ţară îmi stabileşte mie lecţii de morală în Cluj, pe banii noştri? O să dau socoteală în faţa instanţelor de judecată, în niciun caz în faţa unor nenorociţi de politruci care după ce îşi asfaltează drumurile până la casa părinţilor şi a rudelor ne dau lecţii de morală”, a precizat Alin Tişe.

Din cadrul Consiliului Judeţean Cluj echipa care a coordonat lucrările pentru extinderea pistei este: Ioan Oleleu, vicepreşedintele CJ Cluj, care coordonează şi lucrările la Centrul de Deşeuri, Sanda Oltean, responsabil tehnic – arhitect şef al judeţului, Mariana Raţiu, director executiv CJ Cluj, Simona Tatomir, responsabil economic, Simona Gaci, responsabil juridic, Pop Dan, director executiv CJ Cluj.


Guvernul va sesiza Parchetul pentru nereguli constatate de Corpul de Control al premierului în alocarea de către Guvern Boc, din fondul de rezervă, a 60 milioane lei pentru stadionul Ion Moina (n.red. Cluj Arena) din Cluj-Napoca, la propunerea foştilor miniştri Traian Igaş şi Gheorghe Ialomiţianu.

Banii au fost alocaţi la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, inspectorii Guvernului arătând că nu a fost însă justificat caracterul de urgenţă în alocarea fondurilor, au fost încălcate normele legislative, iar finanţarea a fost nelegală, bugetul de stat fiind astfel diminuat în mod nejustificat.


În raportul Corpului de Control, transmis sâmbătă de către Guvern, se arată că hotărârea pentru alocarea banilor din Fondul de rezervă, în scopul amenajării pe amplasamentul stadionului Ion Moina a unui stadion la standardele UEFA şi FIFA a fost adoptată de Guvern la 28 decembrie 2010, pe baza unei note de fundamentare semnată de către ministrul de Administraţie, Traian Igaş, şi cel al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

În raport se mai arată că, anterior înregistrării oficiale la Ministerul Administraţiei şi Internelor a solicitării, la 21 decembrie 2010, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a cerut premierului de atunci, Emil Boc, un sprijin financiar de 77, 1 milioane lei plus TVA pentru realizarea complexului sportiv. A doua zi, secretarul de stat din MAI Mihai Capră a transmis Secretariatului General al Guvernului proiectul de hotărâre pentru alocarea banilor, deşi solicitarea lui Tişe a fost înregistrată oficial la minister abia la 27 decembrie.


Alături de Alin Tişe, solicitarea a fost semnată şi de prefectul judeţului Cluj din acea perioadă, Florin Stamatian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter