Actualitate

Fântâna din Piaţa Unirii va fi reparată până la Crăciun

În anul 2009 a fost inaugurată fântâna arteziană din Piaţa Unirii, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a pieţei. De atunci, în fiecare an, au apărut defecţiuni la fântână.

Fântâna arteziană din Piaţa Unirii a intrat în reparaţii de aproximativ două săptămâni, după ce Primăria a organizat patru licitaţii, toate eşuate, pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de lucrări. Conducerea Primăriei estimează că repararea fântânii va fi gata înainte de Crăciun. „Lucrările sunt gata în 16 decembrie şi sunt în grafic în momentul de faţă”, a precizat primarul Emil Boc. Edilul şef a mai spus că materialele folosite sunt cele prevăzute în caietul de sarcini şi cele stabilite de specialişti.

Fântâna din Piaţa Unirii s-a deteriorat aproape în fiecare an, din momentul în care a fost pusă în funcţiune, în 2009. Costul realizării acesteia fost de 1 milion lei şi a fost construită în acelaşi timp cu lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii. La doi ani după inaugurare, structura din piatră s-a stricat şi a fost nevoie de lucrări de intervenţie care au costat 30.000 lei. Reparaţiile au fost realizate de Iridium, firma care a construit fântâna. Un an mai târziu, în vara lui 2012, fântâna s-a crăpat în două locuri şi a fost oprită. Atunci au fost făcute câteva lucrări de reparaţii, din bani publici.


Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a organizat o licitaţie pentru repararea fântânii din cauză că Iridium a intrat în insolvenţă şi nu a mai putut respecta prevederile din contract şi anume remedierea eventualelor defecţiuni apărute pe parcurs. După încheierea licitaţiei, a fost încheiat un contract în valoare de aproximativ 240.000 lei. Anul acesta, fântâna a avut, iarăşi, nevoie de reparaţii şi au fost organizate patru licitaţii, dar numai ultima a fost conformă. Valoarea lucrărilor se ridică la 350.000 lei și sunt realizate de firma Fountain Design SRL.

abonare newsletter