Actualitate

UPDATE Percheziții în Cluj și Bistrița într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ de peste 9 milioane de euro - GALERIE FOTO

14 percheziţii au avut loc în această dimineaţă pe raza judeţelor Cluj şi Bistriţa-Năsăud, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de aproximativ 40.000.000 de lei.

70 de poliţişti de investigare a fraudelor, criminalişti, de investigaţii criminale şi luptători ai structurilor de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud efectuează 14 percheziţii la mai multe locuinţe şi sedii ale unor societăţi comerciale. Activităţile vizează mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin efectuarea unor tranzacţii comerciale cu materiale de construcţii.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 40.000.000 de lei.


UPDATE 13:30

Poliţiştii au efectuat percheziţii, în baza a 14 mandate de percheziţie emise de Tribunalul Cluj, la locuinţele a 8 persoane, precum şi la sediile sociale şi punctele de lucru a 6 societăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Bistriţa - Năsăud.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor  documente contabile, tehnică de calcul, ştampile şi carduri bancare. De asemenea, poliţiştii vor pune în aplicare şapte mandate de aducere.


Activităţile au vizat persoane bănuite că, în perioada 2011-2014, ar fi creat un circuit fictiv, prin intermediul căruia erau tranzacţionate sume importante de bani aferente unor achiziţii şi livrări de materiale de construcţii şi produse de larg consum, din ţară şi din spaţiul intracomunitar.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de aproximativ 40.000.000 de lei.


La acţiune au fost angrenaţi 70 de poliţişti de investigare a fraudelor, criminalişti, de investigaţii criminale şi luptători ai structurilor de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul informativ şi tehnic al S.R.I.

Ultimele Stiri
abonare newsletter