Actualitate

Doamna „președinte!” Folosește Mariana Rațiu în interes personal mașinile Consiliului Județean? Cu ce drept? GALERIE FOTO

Zilnic, în fața locuinței directorului Consiliului Județean Cluj Mariana Rațiu poate fi văzută o mașină a instituției, care o preia din căldura patului pentru a o duce să-și bea cafeaua de dimineață la birou, fără să dea cu nasul de aerul „stricat” de pe străzile Clujului. După masă, tot cu mașina, Mariana Rațiu ajunge acasă. Sau oriunde are ea de mers.

Mașina, cel mai adesea un Volkswagen Passat albastru, înmatriculat cu numărul CJ-10-CJC, este mașina de serviciu aflată la dispoziția președintelui Consiliului Județean Cluj.

Și nu doar aceasta, ci și altele din parcul auto.


Miercuri dimineață, Mariana Rațiu a fost așteptată, spre exemplu, de un frumos Peugeot 407 auriu, cu numărul CJ-36-CJC.

Șefii CJ Cluj fug de Passat-ul albastru

Passat-ul albastru aduce ghinion. Șefii CJ se feresc să-l folosească, lucru de înțeles, doar toată lumea știe că Horea Uioreanu a fost interceptat ambiental de SRI, iar bateriile microfoanelor pot ține ani și ani și ani...


Cum președintele ales Horea Uioreanu a demisionat din cauza problemelor grave cu legea, care îl țin de jumătate de an la Gherla, mașina albastră ar fi revenit vicepreședintelui cu atribuții delegate de președinte, Vakar Istvan. Dar el nu o folosește.

Întrebat de Monitorul cine în afară de el mai utilizează Passat-ul albastru Vakar a declarat: „Eu nu folosesc Passat-ul albastru; îl foloseşte casiera noastră când are de mers la bancă”. Vicepreședintele cu atribuții delegate de preşedinte a confirmat că și Mariana Raţiu ar putea utiliza respectiva maşină, dar numai în interes de serviciu. Vakar Istvan a declarat că va cere departamentului de logistică un grafic pe zile şi pe ore al persoanelor care au folosit maşinile instituţiei.


Cât despre vicepreședintele Oleleu, acesta folosește o Dacia Duster. În ceea ce-l priveşte pe Vakar Istvan acesta foloseşte un autoturism Hyundai, repartizat de Fisc din confiscări.

Monitorul a solicitat oficial Consiliului Județean date despre modul în care este „călărit” parcul auto al instituției de angajați și vom urmări cu mare atenție chiar și consumul de carburant în interes personal.


Are cu ce!

Mariana Rațiu ar avea cu ce ajunge la serviciu, dar mașina „de serviciu” plătită de contribuabili e întotdeauna mai comodă.

În iunie 2013, Monitorul de Cluj a scris despre Audi-ul A3 decapotabil cu care Mariana Rațiu venea la serviciu, dar care nu figura în declarația de avere. Mașina este înmatriculată pe firma SC Soluții Inovatoare SRL, care îi aparține soțului ei, Celestin Rațiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter