Actualitate

PCM şi UDMR organizează un miting pentru respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia

Partidul Civic Maghiar (PCM) şi UDMR vor organiza, la sfârşitul lunii noiembrie, un miting în Sfântu Gheorghe, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de maghiari din Transilvania, pentru a cere respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

Kulcsar Terza Jozsef a subliniat că liderii locali al PCM şi ai UDMR au ajuns la un consens cu privire la organizarea acestei manifestaţii “apolitice” în Piaţa “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, informează Mediafax.

“Dorim o manifestare apolitică, important este ca împreună să transmitem mesajul nostru puterii de la Bucureşti să respecte fiecare punct al Proclamaţiei de la Alba Iulia din 1918. Interesul nostru este ca acest mesaj să ajungă nu numai la Bucureşti, ci şi la Bruxelles şi Strasbourg”, a spus Kulcsar Terza.


Preşedintele PCM Covasna a menţionat că mitingul, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de maghiari din toată Transilvania, va avea loc în ultimul weekend al lunii noiembrie. “Va fi o amplă mişcare populară, la care aşteptăm zeci de mii de maghiari din Transilvania”, a spus Kulcsar Terza.

În luna aprilie, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, anunţa că a înregistrat o cerere la Primăria Sfântu Gheorghe prin care solicita rezervarea Pieţei “Mihai Viteazul” pentru 1 Decembrie, pentru o demostraţie în cadrul căreia să se solicite “puterii de la Bucureşti să respecte Proclamaţia de la Alba Iulia din 1918, unde s-a promis autonomia”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter