Actualitate

40 de autobuze noi pentru CTP Cluj-Napoca. Vor fi create linii directe între cartiere

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra, până la sfârșitul anului, 40 de autobuze noi pentru Compania de Transport Public (CTP).

Cele 40 de autobuze noi care vor fi cumpărate pentru CTP Cluj-Napoca ar urma să faciliteze realizarea unor legături directe între două cartiere din municipiu: Grigorescu de Gheorgheni și Gheorgheni de Zorilor. “Pe măsură ce reușim să achiziționăm cele 40 de autobuze noi, vom introduce aceste linii directe pe cartiere”, a declarat, vineri, primarul Emil Boc.

Propunerea introducerii unor linii de autobuz directe între cartiere a fost făcută de consilierul local PNL, Ioan Bîldea în cadrul ședinței de Consiliu Local.


Pentru achiziționarea celor 40 de autobuze, a fost majorat capitalul social al CTP Cluj-Napoca cu aproximativ 49 milioane lei. “Suma provenită din majorarea de capital social va fi utilizată de Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. pentru realizarea obiectivului investițional constând în achiziționarea a 40 de autobuze”, se arată în proiectul de hotărâre.

Autobuzele vor fi furnizare de Solaris Bus & Coach până la sfârșitul anului. Mijloacele de transport în comun sunt autobuze articulate, de ultimă generație.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter