Actualitate

Prima bibliotecă în aer liber din Cluj

Clujenii care merg în parcul Iulius au acum oportunitatea să citească pe bancă. Volumele sunt amplasate în mini-biblioteca din aer liber amenajată într-un mod inedit. Acțiunea face parte din campania „Cărțile pe față”.

Scopul este să-i ajute pe clujeni să poată răsfoi oricând cărți aflate chiar pe băncile parcului, în timp ce se bucură de o ieșire în natură.

Inițiatorii campaniei au inaugurat și prima mini-bibliotecă permanentă în aer liber din Cluj – o căsuță de lemn ce adăpostește titluri din domenii variate, de la beletristică până la cărți de business sau dezvoltare personală, din care oricine poate să aleagă cu rugămintea ca ele să fie citite în parc. Cei care doresc să împrumute o carte pe termen mai lung sunt îndemnați să aducă o altă carte la schimb.


Căsuța de cărți atrage privirile și prin design-ul ingenios, cu acoperișul în forma unei cărți deschise și cu imaginea unui profil conturându-se pe una dintre ușițe. „Ne dorim să putem inaugura cât mai multe astfel de căsuțe în toate parcurile din Cluj-Napoca. Firmele și instituțiile care doresc să se implice în această acțiune, pot sponsoriza construirea acestor căsuțe”, spune Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei.

„E frumos să vezi reacțiile pozitive ale oamenilor când descoperă aceste cărți și ne bucurăm să vedem adolescenți examinând curioși titlurile din căsuță sau returnând cărțile înainte de a pleca din parc”, susțin cu mândrie membrii echipei Cărțile pe față.

Etichete: biblioteca
abonare newsletter