Actualitate

INCONŞTIENŢĂ MAXIMĂ. Un bebeluş, ÎNCHIS în maşină două ore pe o vreme caniculară în timp ce părinţii se distrau în Salina Turda

Caz şocant la Salina Turda petrecut în urmă cu câteva zile. Viaţa unui bebeluş de câteva luni a fost pusă în pericol din cauza unor părinţi inconştienţi care şi-au “uitat” copilul închis în maşină pe o vreme caniculară în timp ce ei au preferat să se distreze şi să viziteze Salina Turda. Două ore a stat bebeluşul în maşină până când alţi turişti au reuşit să-l scoată afară. La întoarcere, reacţia părinţilor i-a lăsat fără replică pe salvatori.

”Pentru că sunt mai mult decât convinsă că nu a fost conştientizată gravitatea situaţiei de ieri mă văd să fac următoarea relatare: 20 Aug, Concediu, vizită programată la Salina Turda. Ajungem la intrarea veche în jur de ora 16h 08 min şi parcăm. Afară 30 de grade şi soare puternic. Ne atrage atenţia o Doamnă care întreba în stânga şi în dreapta dacă ştie cineva cine este cu o maşina din parcare unde plânge un copil de vreo 2 ore. Mă îndrept spre maşina indicată (cea din poză), parcată la soare, fără nici un fel de parasolar sau ceva în geam, unde găsesc un bebeluş nu mai mare de 4-5 luni, care plângea de mama foculul, roşu tot, transpirat leoaorcă şi cu picături de apă curgând pe el, tremurând, cu simptome de hipertermie!”, a scris o femeie pe un cont de socializare.

Aceasta povesteşte cum a reuşit să deschidă maşină şi să scoată bebeluşul. Mai mult, femeia spune că a rămas mută de uimire când a văzut reacţia părinţilor.


“Maşina avea geamurile din faţă deschise aproximativ 5-6 cm, însă din nefericire afară nu mişca o frunză. Am anunţat personalul de la poarta salinei, rugând să cheme părinţii. Aceştia ne-au comunicat că părinţii au intrat de vreo 2 ore în salină. Între timp am reuşit să deschid portiera şi să scot copilul din maşină. Ne-am aşezat la umbră pe o băncuţă lângă maşină, şi am încercat să îl rehidratez, cu biberonul. A durat 35 de min. până părinţii au ajuns la maşină! Mirare şi detaşare totală. Nici o întrebare, nici o curiozitate, nici o îngrijorare. Doamne fereşte vreo mulţumire. Doar o afirmaţie: «e prima oară când îl lăsăm în maşină» Dragi părinţi, dacă acea Doamnă nu îşi manifesta apăsat îngrijorarea, poate că mi-aş fi văzut liniştită de program şi aş fi intrat în salină, iar pentru dumneavoastră ar fi fost şi ultima oară când l-aţi fi lăsat în maşină!”, a mai scris femeia.

“Vă rog să share-uiţi această relatare, poate cineva îi cunoaşte pe părinţi. Aş vrea să ştiu şi eu cum îl cheamă şi dacă este bine copilul. Le-am recomandat să îl ducă la urgenţă în Cluj să îi facă un control, dar mă îndoiesc că nu am vorbit la pereţi. Aş vrea să mă înşel, însă nu păreau a fi conştienţi de responsabilitatea pe care o au şi de faptul că acel bebeluş a fost într-un adevărat pericol”, a conchis femeia care a salvat copilul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter