Actualitate

Ponta, trei slujbe bisericești dintr-o lovitură

Premierul Victor Ponta și-a întrerupt vacanța pe litoral și, de Sfânta Maria Mare, s-a plimbat din mănăstire în mănăstire: la biserica romano- catolică din Cacica, în județul Suceava, la Putna, în același județ, și, la final, la mănăstirea Nicula, în Cluj. Turneul său religios vine în contextul în care el a afirmat că este mândru că este român și ortodox.

Călugării de la Nicula s-au întrecut pe sine pentru ca vizita premierului să fie la înălțimea rangului. Premierul a ajuns la Nicula în jurul orei 16.00 și a fost așteptat de mitropolitul Clujului, un client fidel al politicienilor de orice culoare, scriu jurnaliştii de la evz.ro.

 „Sperăm să îl ajutați pe starețul mănăstirii să finalizeze lucrările”, a spus mitropolitul Andrei. În incinta bisericii Maicii Domnului, trei tineri se agitau de zor. Unul dintre ei a șters sticla de pe icoană cu o cârpă îmbibată cu soluție pentru șters geamuri. „Șterge și aici că nu ai șters bine”, îi spune unul dintre tinerii seminariști. Apoi, în fața icoanei a fost pus un covor rotund iar unul dintre tineri a rostit grav: „De acum încolo nu mai mergeți la icoană. Vine cineva în vizită, iar apoi puteți merge din nou”, a spus cel care părea un șef, către credincioșii aflați în biserică.


La scurt timp, Ponta a intrat în biserică, a sărutat primul icoana Maicii Domnului cu Pruncul, apoi Daciana Sârbu. După ce alaiul a ieșit din biserică, covorul a fost strâns și totul s-a reluat.

Premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana, s-au închinat, vineri după-amiază, la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, şeful Guvernului spunând că nu a avut dorinţe legate de politică, pentru că aceasta este ”mai puţin importantă”.


”Mulţumesc mitropolitului şi stareţului de aici care au insistat să vin, să ne închinăm şi noi la icoana făcătoare de minuni. E locul de pelerinaj cel mai important al Transilvaniei şi nu îmi doresc decât să reuşim, aşa cum am reuşit şi în alte locuri sfinte pentru români, să ajutăm să se termine lucrările şi pelerinii care vin să aibă condiţii cât mai bune. Asta mi-am dorit să fac de Sfânta Maria”, a spus premierul.

Şeful Guvernului a subliniat că cei de la Mănăstirea Nicula vor fi sprijiniţi pentru continuarea lucrărilor la complex, dar va fi ajutată şi comunitatea locală, prin finalizarea unui proiect de canalizare.


Întrebat dacă a avut vreo dorinţă în faţa icoanei făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, Victor Ponta a răspuns afirmativ.

”Da, dar nu am dorinţe politice. Am dorinţe legate de familie, de sănătate, politica e mai puţin importantă”, a mai spus Ponta.

abonare newsletter