Actualitate

Centrul orașului devine UN IMENS ȘANTIER. Vezi CE LUCRĂRI VOR DA PESTE CAP TRAFICUL în Cluj. GALERIE FOTO

Ambiția Primăriei Cluj-Napoca de a moderniza cât mai multe străzi din oraș într-un timp cât mai scurt întinde la maxim nervii clujenilor.

Centrul orașului devine încet dar sigur un mare șantier. La fel se întâmplă și cu străzile din cartiere. În ultimele săptămâni, se circulă infernal pe Calea Turzii și în centru, iar clujenii nu mai pot dormi din cauza muncitorilor care lucrează noaptea. După ce lucrările de modernizare a arterei Calea Turzii au început de câteva săptămâni și au dat peste cap toată circulația, acum a venit și rândul zonei ultracentrale. În Piața Unirii se muncește acum pentru repararea asfaltului, iar pe Calea Moților se lucrează, de câteva zile, pentru introducerea cablurilor în subteran.

Să se închidă strada timp de o săptămână

Cetățenii care locuiesc în preajma șantierelor sunt disperați din cauză că nu mai au liniște nici măcar noaptea. Platforma domnuleprimar.ro este plină cu sesizări și reclamații referitoare la dezastrul cauzat de transformarea orașului în șantier. “Mă bucur nespus de eforturile depuse pentru a moderniza municipiul Cluj-Napoca. Cu toate astea, cred că există şi o metodă mai civilizată de a duce la bun sfârşit acţiunile pentru finalizarea acestor proiecte. Suntem o familie cu un copil de 6 luni care locuim pe strada Moţilor şi avem de îndurat, noapte de noapte, şuetele lucrării de modernizare pe strada aferentă, asta în condiţiile în care nu se lucrează în decursul zilei”, îi scrie o clujeancă primarului Emil Boc. Ea adaugă că ar fi ideal să se aplice “o strategie nemţească, să se închidă strada o săptămână şi să se finalizeze lucrările pe perioada zilei. Este inadmisibil să nu vă gândiţi şi la oamenii care totuşi trebuie să doarmă noaptea. Un astfel de comportament nu este demn de o Capitală Culturală Europeană”.


Podul Horea și traficul infernal

Nu departe de Piața Unirii și Calea Moților, se derulează lucrări de modernizare a podului Horea. Și aici, circulația este dată peste cap, mai ales la orele de vârf. Și ca dezastrul să fie complet, șoferii și pietonii nu respectă restricțiile de circulație impuse de Poliție, dovadă în acest sens fiind amenzile aplicate de polițiști.

Urmează alte străzi din centru

Calvarul clujenilor nu se va încheia prea curând deoarece în planurile imediate ale Primăriei este inclusă și modernizarea unor străzi din cadrul proiectului “Orașul Comoară”. Astfel, în curând vor fi transformate în șantier și străzile Memorandumului, I.C. Brătianu și Avram Iancu. În proiect este inclusă și Calea Moților unde acum se desfășoară lucrări pentru introducerea cablurilor în subteran. Valoarea totală a acestui proiect este de aproape 17 milioane lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter