Actualitate

Persoanele cu mai multe case scapă de impozitul suplimentar

Persoanele fizice care deţin mai multe locuinţe vor scăpa de impozitul majorat cu cel puţin 65% pe care trebuie să îl plătească în prezent, prin noul Cod Fiscal.

Persoanele care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu nu vor mai fi impozitate suplimentar, conform sistemului aplicat în ultimii ani, scrie Mediafax. Impunerea ar urma să fie eliminată începând de anul viitor, prin noul Cod Fiscal.

În prezent, persoanele care deţin două sau mai multe clădiri trebuie să plătească, potrivit legislaţiei actuale, un impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele.


Ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal, redactată după retragerea documentului de pe site-ul Ministerului Finanţelor şi obţinută de Mediafax, indică însă faptul că această impozitare suplimentară va fi eliminată.

Renunţarea la impozitarea suplimentară în cazul persoanelor care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu este explicată de Guvern prin faptul că această măsură a fost considerată „inechitabilă” de către contribuabili şi a generat şi numeroase „probleme de administrare” la nivel local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter