Actualitate

Rusia nu vrea să preia cutiile negre ale avionului prăbuşit în Ucraina

Rusia nu intenţionează să preia cutiile negre ale avionului Malaysia Airlines prăbuşit joi în regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Declaraţia lui Lavrov intervine ca răspuns la declarațiile Ministerului de Externe de la Kiev, potrivit căruia cutiile negre ale avionului Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord ar trebui să rămână pe teritoriul Ucrainei și că eventuala transportare a cutiilor negre în afara ţării este ilegală, adăuga diplomaţia ucraineană.

Afirmația Ministerului de Externe ucrainean vine la puțin timp după ce postul de radio rus Kommersant FM a anunțat că o cutie neagră a avionului a fost deja transportată la Moscova pentru investigații.


Nu se știe însă dacă este vorba despre aparatul care înregistrează conversaţiile membrilor echipajului sau despre cel care stochează datele tehnice ale zborului.

Potrivit presei internaționale, membri ai miliţiilor rebele şi pompieri au ajuns primii, joi seara, la locul părbușitii avionului malaezian, în zona Grabov, în apropierea oraşului Torez (Doneţk) de unde au recuperat cutiile negre ale aeronavei.


Insurgenţi din aşa-numitul batalion "Vostok" au declarat anterior că la locul căderii avionului au descoperit câteva obiecte care ar putea să fie cutiile negre. Aceștia au anunțat că vor duce în capitala Rusiei "înregistratoarele de zbor".

De asemenea, aceleași surse au scris că autorităţilor ucrainene de la Kiev nu le-a fost permis accesul în zona dezastrului aviatic, regiunea fiind sub controlul separatiştilor proruşi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter