Actualitate

Noi RAIDURI israeliene în Fâşia Gaza: 6 morți și 300 de ţinte vizate

Două raiduri israeliene s-au soldat cu şapte morţi, joi, în sudul şi centrul Fâşiei Gaza, au anunţat surse medicale palestiniene, în a treia zi a ofensivei aeriene israeliene în teritoriul palestinian.

Primul raid israelian de joi din Fâşia Gaza a vizat un magazin din Khan Younes potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Ashraf al-Qudra, care a anunțat că şase persoane au fost ucise şi cel puţin 15 rănite.

Al doilea raid a vizat o tabără de refugiaţi din Nusseirat, în centrul Fâşiei Gaza, şi s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi, a precizat purtătorul de cuvânt.


În trei zile, ofensiva aeriană împotriva enclavei palestiniene s-a soldat cu 57 de morţi, majoritatea civili palestinieni. Acest bilanţ include cel puţin şapte femei şi 14 copii.

300 de ţinte împotriva Hamas

Aviaţia israeliană a vizat peste 300 de ţinte în Fâşia Gaza împotriva Hamas, în cursul nopţii de miercuri spre joi, ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă lansate înspre Israel, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.


"Am vizat 322 de ţinte în timpul nopţii în Gaza, ridicând la 750 numărul total al ţintelor Hamas lovite de armată de la începutul operaţiunii "Limită de protecţie", a anunţat Peter Lerner, un purtător de cuvânt al armatei.

Potrivit lui, au fost lovite instalaţii de lansare de rachete, tuneluri şi posturi de comandă ale Hamas.


"Continuăm operaţiunea pentru a pune presiune pe Hamas", a precizat el, afirmând că "o operaţiune terestră este o opţiune potenţială".

"Au fost convocaţi peste 20.000 de militari în rezervă, dar un atac terestru va fi ultima opţiune, doar dacă vom considera că este necesar", a adăugat el.

Etichete: morti fasia gaza
Ultimele Stiri
abonare newsletter