Actualitate

INSTANŢA a extins SECHESTRUL PE AVEREA lui Dan Voiculescu

Curtea de Apel București a decis că e necesar să se instituie anumite măsuri asiguratorii cu privire la o parte din averea lui Dan Voiculescu motiv pentru care a extins sechestrulîn cazul mai multor acţiuni şi terenuri pe care acesta le donase fiicelor lui, Corina şi Camelia Voiculescu.

Astfel, a fost pus sechestru asigurător pe 36 de hectare de teren din strada Gârlei, pe două seturi de peste 5.000 de acţiuni de la Grivco, unul donat Corinei Voiculescu şi celălalt Cameliei Voiculescu, precum şi pe două seturi de 9,9 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ două milioane de lei, de la Compania de Cercetări Aplicate şi Investigative, conform Realitatea.net.

De asemenea, completul de judecată format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, care judecă de marţi dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a extins sechestrul asigurător şi pe mai multe bunuri ale celorlalte persoane acuzate în această cauză.


După această decizie a instanţei, avocaţii inculpaţilor i-au recuzat pe cei doi judecători, invocând faptul că au instituit sechestrul asigurător în această fază a dosarului.

Judecătoarea Camelia Bogdan, preşedinta completului de judecată, a precizat că acest sechestru ar fi trebuit pus încă din faza de urmărire panală.


Voiculescu este acuzat de corupţie în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la aproximativ 60 de milioane de euro.

abonare newsletter