Actualitate

Ucraina: Aeroportul de la Lugansk, atacat de rebeli proruşi

Separatişti proruşi au atacat sâmbătă seara şi duminică dimineaţa aeroportul internaţional de la Lugansk, în estul Ucrainei, aflat în prezent sub controlul forţelor ucrainene, a declarat duminică o sursă militară ucraineană de la aeroport pentru AFP.

"Rebelii au atacat ieri (sâmbătă) seara şi în această (duminică) dimineaţa. Era clar că încercau să distrugă clădirea care asigură alimentarea cu electricitate a aeroportului. Nu s-au înregistrat răniţi în rândul nostru", a declarat unul dintre paraşutiştii ucraineni care apără aeroportul, Serghei, contactat telefonic.

"Este prima dată când are loc un atac de acest fel împotriva aeroportului. Până în prezent au avut loc doar încăierări", a adăugat el.


Separatiştii proruşi au proclamat "republica" de la Lugansk în mai, odată cu proclamarea "republicii" de la Doneţk, în regiunea vecină.

Confruntări armate sângeroase opun forţe ucrainene şi rebeli proruşi în mai multe oraşe din aceste două regiuni.


Contactat de către AFP, serviciul de presă al "republicii" de la Lugansk nu a confirmat aceste atacuri împotriva aeroportului, care este închis de o lună din cauza instabilităţii din zonă.

Aeroportul este unul dintre puţinele locuri din "republica" autoproclamată la Lugansk care nu se află sub controlul separatiştilor. Ei deţin controlul asupra celor mai multe dintre oraşe, au ridicat baraje pe drumuri şi au ocupat, în ultimele zile, mai multe posturi de frontieră la graniţa cu Rusia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter