Actualitate

Samsung lansează o platformă digitală dedicată sănătăţii

Compania sud-coreeană de produse electronice Samsung a prezentat, miercuri, o nouă platformă digitală dedicată sănătăţii, care foloseşte mai mulţi senzori pentru a monitoriza diverse funcţii corporale precum ritmul cardiac şi presiunea arterială.

Platforma, prezentată la San Francisco, a fost denumită "Simband" şi va funcţiona în tandem cu un sistem de stocare securizată a datelor online, intitulat SAMI.

Samsung a utilizat o brăţară electronică pentru a face o demonstraţie a utilizărilor potenţiale ale platformei. Un astfel de dispozitiv permite măsurarea ritmului cardiac şi a celui respirator, a tensiunii şi arată felul în care date care provin din diverse surse pot fi colectate pentru a-i ajuta pe utilizatori să îşi monitorizeze mai bine starea de sănătate.


Noua platformă a fost concepută în cooperare cu mai mulţi cercetători şi profesori universitari.

"Corpurile noastre au întotdeauna ceva să ne spună, dar, cu aceşti senzori, algoritmi şi programe computerizate avansate, vom putea în sfârşit să ascultăm ceea ce ele ne transmit", a declarat Michael Blum, cercetător la Universitatea California din San Francisco, citat într-un comunicat emis de Samsung.


"Într-o epocă în care cheltuielile cu sănătatea se află la niveluri record şi în care numărul persoanelor de peste 60 de ani din lume va depăşi 1,2 miliarde până în 2025, sănătatea digitală este un domeniu de inovaţie deosebit de important", a declarat Young Sohn, un reprezentant al grupului Samsung, care consideră noua platformă "un prim pas esenţial" şi îi invită pe dezvoltatorii de aplicaţii să i se alăture în acest tip de iniţiative.

abonare newsletter