Actualitate

Omul de afaceri Ioan Bene a fost REŢINUT

Omul de afaceri Ioan Bene a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care este cercetat și președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Bene este acuzat de dare de mită.

sursa foto: ziardecluj.ro sursa foto: ziardecluj.ro

Omul de afaceri Ioan Bene, patronul societăţii Napoca Construcţii, care a derulat contracte cu Consiliul Judeţean Cluj pentru construirea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au declarat surse judiciare. Acesta a fost audiat timp de patru ore la sediul DNA Cluj.

El va fi prezentat Curţii de Apel Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile alături de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, reţinuţi în acelaşi dosar.


Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu este acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani .  

Ioan Bene, omul de afaceri clujean la domiciliul căruia au descins, miercuri dimineața, procurorii anticorupție, are afaceri şi în domeniul hotelier, cumpărând în 2013 cel mai celebru hotel din Cluj-Napoca - Hotel Continental.


Ioan Bene este acționar majoritar al companiei Construcţii Napoca SA, cea care a noua pistă de aterizare - decolare a Aeroportului Internaţionale Cluj-Napoca. Managerul general al SC Construcţii Napoca este omul de afaceri Ştefan Dimitriu. El mai este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, dar şi liderul organizaţiei judeţene a UNPR.

Ioan Bene este cunoscut ca având o serie de afaceri în domeniul hotelier, dar și în construcții și producerea de agregate de râu şi de carieră pentru industria construcţiilor. De altfel, Bene, care deține Hotelul Meridian de pe Calea Turzii, a achiziționat prin intermediul firmei Napocamin SRL companie ce are ca principal obiect de activitate producerea de agregate de râu şi de carieră pentru industria construcţiilor, hotelul Continental din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter