Actualitate

Salanţă, trei ore la audieri la DNA Cluj. Ce a declarat la ieşire

Arhitectul judeţului Cluj, Claudiu Salanţă a ieşit în jurul orei 20.40 de la sediul DNA Cluj după aproape trei ore de audieri. Acesta a precizat că a venit în calitate de martor şi nu i s-a adus niciun fel de acuzaţii.

 “Am fost chemat la DNA şi m-au întrebat despre obiectivele de la aeroport, doar despre parcarea de la aeroport, documentaţia care a stat la baza autorizării. Am venit în calitate de martor. Nu mi s-au adus niciun fel de acuzaţii. Nu mi s-a comunicat ce acuzaţii li se aduc celorlalţi care au fost chemaţi la audieri. Era şi domnul Uioreanu acolo. Mi s-a comunicat că doar că trebuie să stau la dispoziţia dânşilor şi că e posibil să fiu chemat din nou şi să-mi solicite documente şi acte din biroul meu. Nu l-am văzut pe domnul Petran acolo şi nici pe domnul Bene. Ne-au citat în legătură cu proiectele de la aeroport. Este vorba de nişte documente care erau în biroul meu dar eu nu am cunoştinţă de ele, de la fostul arhitect al judeţului, Sanda Oltean”,  a precizat Salanţă.

Acesta a mai declarat că procurorii l-au întrebat despre procesul de autorizare a platformei de la aeroport.


“La noi supraevaluarea şi achiziţiile nu ajung la departamentul nostru, ajung doar documentaţiile tehnice de autorizare. Am fost întrebat de procesul de autorizare a platformei de la aeroport. Emiterea autorizaţiei pentru platforma aeroportului s-a făcut legal. Această platformă este practic o parcare de avioane, are o denumire specifică APRON, denumire internaţională. Această platformă nu este finalizată. Autorizaţia de construire s-a emis în data de 8 mai. În 20 martie s-au depus documentele pentru această autorizaţie. Ultima solicitare a venit din partea firmei SC Napoca. Din biroul meu au ridicat studiul de fezabilitate şi autorizaţiile de la acest proiect”, a mai precizat arhitectul şef al judeţului.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, în timp ce un om de afaceri care i-ar fi dat 174.500 lei a fost reţinut, a anunţat DNA.


“Există indicii concrete privind săvârşirea de către suspectul Horea Uioreanu, preşedinte al CJ Cluj, de către inculparul Pogăcean Vasile, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL, precum și de către alte persoane, a unor fapte de corupţie, în contextul alocării unor resurse bugetare de la bugetul Consiliului judeţean Cluj pentru plata unor contracte finanţate de instituţia judeţeană, respectiv pentru încheierea de noi contracte sau acte adiţionale la acestea, pentru organizarea de licitaţii trucate, scopul urmărit fiind de a obţine foloase materiale necuvenite”, arată DNA Cluj.

abonare newsletter