Actualitate

Podeţe şi drumuri distruse în Măguri Răcătău din cauza ploilor

În cursul după-amiezii de luni, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a efectuat o deplasare, în comuna Măguri Răcătău, pentru a evalua la faţa locului situaţia creată în urma căderilor masive de precipitaţii.

sursa foto: stirileprotv.ro

Ploaia torenţială a făcut ca albia cursului de apă Păltiniţa, afluent al Someşului Rece, să crească cu 2 metri faţă de cota normală şi care a distrus mai multe podeţe, în special drumul forestier din aceea zonă.

Prefectul judeţului Cluj a dispus, ca prime măsuri, ca Apele Române Cluj să pună la dispoziţia autorităţilor publice locale utilajele necesare, alături de cele ale primăriei comunei Măguri Răcătău, pentru ca infrastructura distrusă să fie refăcută în regim de urgenţă pentru a evita apariţia izolării unor gospodării.


De asemenea, prin ordin al prefectului s-a constituit o comisie de evaluare şi de stabilire a măsurilor pentru evitarea apariţiei unor astfel de situaţii pe termen lung. În cursul zilei de azi, această comisie s-a deplasat pentru a evalua situaţia, urmând a face propuneri de refacere a zonei afectate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter