Actualitate

Clujul, în topul județelor cu cea mai mică prezență la vot

Doar 3,73% din clujeni au fost la vot până la ora 10.00, potrivit primelor date transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

Cea mai mică participare la vot până la ora 10.00 s-a înregistrat în județul Maramureș, cu 3.09%. Urmează județele Timiș, Sibiu și Iași, iar locul cinci este ocupat de Cluj cu 3,74% participare.

Pe lista județelor cu cea mai mare participare la vot, pe locul I se află Olt, cu 7,80% din totalul alegătorilor înscriși. Urmează Teleorman, Ilfov, Dâmbovița și Mehedinți.


La nivel național, participarea a vot a fost de 4,61% până la ora 10.00.

În judeţul Cluj s-au amenajat 653 de secţii de votare, dintre care 181 sunt în reşedinţa de judeţ. Pe listele de vot sunt trecuţi 599.262 de clujeni cu drept de vot. Cei mai mulţi votanţi sunt din oraşul Cluj-Napoca (272.467 de persoane), iar în mediul rural, în comunele Floreşti (17.800 de persoane) şi Gilău (6.656 de persoane). Cel mai mic număr de votanţi din judeţul Cluj îl găsim în comuna Ploşcoş, 594 de oameni.


Clujenii sunt aşteptaţi, duminică, să desemneze prin vot cei 32 de deputaţi români care să reprezinte România în Parlamentul European. Ordinea competitorilor electorali pe buletinul de vot este următoarea: PDL, PMP, UDMR, Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, PDS, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, FC, PER, PAS, PNŢCD, PP-DD şi independenţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter