Actualitate

Clujenii, invitați să danseze pe ritm de Zumba pentru copiii dependenti de dializă

Clujenii sunt invitați sâmbătă, 24 mai începând cu ora 11.00, în Piața Unirii să danseze pe ritmuri de zumba într-un uriaș Zumbathon Caritabil. Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi donate copiilor dependenți de dializă.

Zumbathon-ul are ca scop strângerea a 35.000 de lei, bani care vor fi folositi pentru a-i duce la mare pe copiii dependenti de dializă susținuți de Asociația Claudia Safta. 

"Mulți  dintre  copiii a căror rinichi nu mai funcționează nu își pot lua vacanță de la boală niciodată. Cu eforturi umane și financiare majore reușim de 10 ani încoace  să le oferim unora dintre ei, câteva zile de recreere la mare care sunt întrerupte dureros de ședințele de dializă de care depind supraviețuirea acestora și care sunt asigurate cu sprijinul a de trei centre de hemodializă din Mamaia și Constanța. Banii pe care îi vor dona clujenii sufletiști  la acest Zumbathon le vor aduce acestor copii și tineri suferinzi tabăra la care visează an de an și care este „gura lor de oxigen” după luni  de chinuri”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta. 


Organizatorii Zumbathonului și-au propus prin acest eveniment inedit să îmbine  în mod fericit promovarea Clujului Capitală Europeană a Tineretului în mai multe elemente: mișcarea, recreerea prin Zumba, stabilirea unui record de participanți de toate vârstele.

Ultimul obiectiv, la fel de important este atingerea scopului caritabil al evenimentului ,sprijinul  financiar  pentru  organizarea taberei  „Zâmbet de Copil”- In Memoriam Daniela Liteanu pentru copiii și  tinerii cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal.


Cei care doresc să sponsorizeze acest eveniment, sunt rugați să îi contactați pe  reprezentanții Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta la numărul de telefon 0744502877 sau să faceți donații directe  în contul asociației: RO 45 BTRL 01301205 F 94787 XX, Banca Transilvania.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter