Actualitate

Începe modernizarea străzilor aferente liniei de tramvai

Strada Grigore Ignat, fără asfalt, plină cu noroi şi gropi, asigură accesul spre Parcul Industrial Tetarom II şi este circulată zilnic de sute de maşini.

Strada Grigore Ignat din Someşeni este una dintre cele mai proaste străzi din oraş, deşi este circulată zilnic de sute de persoane care lucrează în Parcul Industrial Tetarom II. Nici străzile aferente liniei de tramvai nu sunt într-o stare mai bună. De exemplu, pe strada Oaşului carosabilul este într-o stare deplorabilă, iar şoferii riscă să îşi “rupă“ maşinile în fiecare zi din cauza gropilor şi denivelărilor. Trotuarele sunt pline de gropi pe multe porţiuni, iar partea carosabilă este “decorată“ şi cu gropi şi cu petice de asfalt turnate ca soluţie provizorie. În plus, clujenii care locuiesc pe strada Oaşului spun că li se crapă casele din cauza traficului greu. Monitorul de Cluj a semnalat de mai multe ori starea proastă în care sunt străzile de pe traseul liniei de tramvai.

Calea Baciului, prima pe listă

Miercuri, primarul Emil Boc a anunţat că săptămâna viitoare vor începe lucrările de modernizare a acestor străzi, inclusiv Calea Baciului şi Grigore Ignat. “Primăria Cluj-Napoca a câștigat definitiv procesul cu privire la licitaţia care vizează trama stradală şi în acest moment nu mai există niciun fel de impediment juridic ca proiectul să nu fie demarat şi să nu intre în implementare”, a declarat Boc.


Potrivit conducerii Primăriei, este vorba despre străzi importante şi solicitate, fie de cei care au intrarea în Cluj dinspre Zalău, fie de către cei din Someşeni care vin dinspre Emerson astfel că s-a impus modernizarea lor. “După câştigarea şi la instanţa de judecată, după ce iniţial am câştigat şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, suntem cu contractul în fază finală şi săptămâna viitoare urmează să demarăm lucrările la acest proiect şi vom începe cu Calea Baciului”, a subliniat Boc.

Firma care a contestat licitaţia, penalizată

S-a ajuns în instanţă din cauză că firma SC Imob Lux Construct SRL a contestat rezultatul licitaţiei. Primarul a spus că a semnat deja dispoziţia de reţinere a garanţiei de participare de 11.930 lei de la firma care a contestat licitaţia, aceasta fiind singura sancţiune care poate fi aplicată pentru că a amânat cu mai bine de două luni demararea lucrărilor de modernizare.


Valoarea totală a lucrărilor este de 20 milioane euro și vor fi realizate în 18 luni. 85% din fonduri provin din fonduri europene şi 15% din bugetul local.

abonare newsletter