Actualitate

Scandalul celor 48 de ore petrecute în secţiile de votare continuă între poliţişti şi IPJ Cluj

După ce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj a negat acuzaţiile angajaţilor şi spune că orarul poliţiştilor care vor fi trimişi în secţiile de votare nu a fost stabilit, aceştia sunt de părere că totul este o minciună.

“Cei din IPJ Cluj susţin că nu a fost stabilit încă un program pentru alegerile din acest an, cu toate acestea în ultimii ani programul a fost întotdeauna cel de 48 de ore, creându-se astfel o cutumă şi devenind o chestiune de notorietate că se va lucra 48 de ore încontinuu. Şi la alegerile parlamentare de anul trecut, programul de lucru a fost cel indicat cu restricţiile deja menţionate. Probabil vor nega şi acest lucru, dar credeţi-mă, o fac prin tot felul de artificii, neexistând nicio dispozitie care sa prevada exact timpul de lucru”, spun poliţiştii.

Poliţiştii clujeni acuză Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj nemulţumiţi de faptul că printr-o dispoziţie a conducerii sunt obligaţi să rămână 48 de ore încontinuu în secţiile de votare cu ocazia alegerilor europarlamentare. “Este o situaţie de exploatare a angajaţilor din cadrul IPJ Cluj”, spun aceştia.


“Suntem trimişi la secţiile de vot şi obligaţi să stăm 48 de ore încontinuu, ceea ce e şi ilegal şi neconstituţional. Curajul de a spune conducerii această nemulţumire aduce după sine şicane şi repercusiuni. Suntem intimidaţi de un sistem încă rămas militarizat, în care cenzura e la ea acasă. Acest lucru se întâmplă doar în judeţul Cluj. Marele lor argument e ca primim timp liber, lucru care nu ne încălzeşte deloc. Întrebaţi pe cei de la inspectorat care este baza legală în care noi suntem obligaţi să stăm 48 de ore încontinuu, fără posibilitatea de odihnă, de a lua masa şi de a avea parte de o igienă normală”, au declarat mai mulţi poliţişti pentru Monitorul de Cluj care au dorit să rămână anonimi de teama repercursiunilor.

“Programul şi repartizarea pe secţiile de votare a efectivelor de poliţie angrenate în asigurarea climatului optim de derulare a alegerilor europarlamentare este în curs de stabilire”, au transmis reprezentanţii IPJ Cluj.

abonare newsletter