Actualitate

Hristos a Înviat! Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor

Sâmbătă seară, mii de credincioşi au participat la slujbele religioase dedicate Învierii Domnului. Oamenii au ieşit cu mic cu mare la biserică pentru a lua lumină şi au ascultat vestirea învierii lui Hristos cu lumânările aprinse.

De la Aeroportul Internațional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) și Timișoara pentru clerul și credincioșii ortodocși din restul țării.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paști la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 — 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc ce se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an și care în primele minute nu frige.


Lumina este adusă credincioșilor de Patriarhul Ierusalimului.

În cel mai mare cartier al Clujului, credincioşii au urmărit slujba de Înviere de pe un ecran amplasat afară. Sute de credincioşi au participat la slujba de Înviere la Biserica Sfinţii Petru şi Pavel din cartierul Mănăştur.


Mii de clujeni, de toate vârstele, au luat parte la slujbele de Înviere oficiate la bisericile din oraş. În Mănăştur sute de oameni au cântat alături de preoţi „Hristos a înviat!“.

Anul acesta, mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, a subliniat în mesajul său de Paşte că multă lume manifestă indiferenţă faţă de cele spirituale şi regretă că oamenii nu includ şi religia printre preocupările lor.


Înaltul prelat de la Cluj mai spune că „cea mai faimoasă şiretenie a diavolului constă în a convinge că el nu există“ şi că „de aceea lucrurile merg tot mai prost în lume pentru că ne este frică să privim în faţă adevăratele cauze ale răului“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter