Actualitate

Clujeanul care a spart site-ul preşedintelui Băsescu a fost reţinut

Teodor Borş, clujeanul de 37 de ani, suspectat că a spart site-ul Preşedinţiei României şi că a obţinut ilegal date din 62.000 de carduri bancare, de pe care apoi a retras bani, a fost reţinut, miercuri, de către procurorii DIICOT Cluj.

Clujeanul care a spart site-ul preşedintelui Băsescu a fost arestat Clujeanul care a spart site-ul preşedintelui Băsescu a fost arestat

Conform DIICOT, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru infracţiuni informatice, după ce a fost audiat în cursul dimineţii de miercuri, urmând ca joi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Conform Mediafax, în urma percheziţiilor domiciliare făcute în acest caz, au fost găsite sumele de 153.000 de euro şi 41.000 de dolari, asupra cărora vor fi instituite măsuri asigurătorii.
De asemenea, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj vor audia mai multe persoane, urmând a fi dispuse ulterior măsuri legale în cauză.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că suspectul în acest caz se numeşte Teodor Borş, are 37 de ani, locuieşte în Cluj-Napoca şi nu are ocupaţie.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de DIICOT, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, au desfăşurat mai multe activităţi privind combaterea infracţiunilor informatice şi spălării de bani, suportul de specialitate fiind asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Astfel, în cauză există suspiciunea că, în perioada 2010 - martie 2014, "numitul B.S.T. a deţinut fără drept datele a 62.000 de carduri bancare unice, date care au fost obţinute în mod ilicit şi care permiteau, în urma accesării în mod neautorizat a unor sisteme informatice, efectuarea unor operaţiuni de retragere în numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a unui instrument de plată electronic sau a datelor de identificare care permit identificarea acestuia, date care urmau a fi folosite în vederea prejudicierii utilizatorilor reali".

Ultimele Stiri
abonare newsletter