Actualitate

Radu Mazăre ”pune tunurile” pe procurori

Edilul Constanție vrea să propună în PSD noi reguli privind activității procurorilor.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au judecat, miercuri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Radu Mazăre (PSD), acuzat că ar fi luat o mită de 175.000 de euro.

Anchetatorii susţin că edilul Constanţei i-ar fi facilitat unui om de afaceri câştigarea licitaţiei pentru construirea cartierului Henri Coandă, numit şi cartierul săracilor.


Primarul Constanței a fost eliberat sub control judiciar, miercuri seara, după 24 de ore de arest şi un proces care a durat mai bine de şase ore, în urma unei decizii a instanței supreme.

La ieșirea  din arestul Poliției Capitalei, Radu Mazăre a acuzat că este o victimă a procurorilor DNA și s-a plâns de condițiile de detenție


„Dacă ești luptător reziști, că asta e viața, nu doresc numănui să treacă prin așa ceva, nu e ușor!”, a declarat Radu Mazăre la ieșirea din arestul Poliției Capitalei. El a precizat că s-a întâlnit în arest cu fostul liberal Dan Radu Rușanu, pe care l-a numit „unchiul” și de care s-a plâns că a sforăit toată noaptea.

 Edilul a mai adăugat că procurorii care nu își întemeiază suficient de bine cazurile nu sunt responsabilili pentru deciziile lor, adăugând că acestora ar trebui să le fie evaluată activitatea periodic şi că va pune această problemă la partid pentru a se găsi "o soluţie":


„Este inadmisibil ca un procuror să dispună și să ceară arestarea și trei instanțe diferite să infirme cererea procurorului. Cred că va trebui să discut la nivelul partidului, nu ca să intervenim pe fondul procesului, dar eu cred că procurorilor ar trebui ca la doi ani de zile să le fie evaluată activitatea: câte soluții de arestări ai avut? 100. Și câte și s-au dat înapoi? 30. Ia treci în avocatură!”, a spus Radu Mazăre potrivit Digi24.ro.

Radu Mazăre a precizat că procurorul care a dispus arestarea sa este același care a dispus și arestarea lui Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, și susține că nu există niciun denunț în acest dosar. 


Întrebat ce relaţii are cu omul de afaceri Morgenstern Avraham, Mazăre a răspuns: ”Am o relaţie de servici”.

Liderul PSD a acuzat din nou presiunile politice pe care le face DNA în toată țara și a spus că sunt făcute la ordin. „Este intolerabil să bagi un om bolnav de cancer și de două ori să fie eliberat, este intolerabil să mă urmărești pe mine, eu ieri eram la prânz, când m-am așezat la masă au năvălit mascații!”, a completat primarul Constanței.

abonare newsletter