Actualitate

Cum răspunde primarul din Floreşti acuzaţiilor ANI

Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a declarat pentru Monitorul de Cluj cu referire la acuzaţiile Agenţiei Naţionale de Integritate prin care şi-ar fi angajat cumnata la primărie că se consideră nevinovat. Potrivit lui Şulea, atribuţiile legate de Poliţia Comunitară, unde cumnata lui a fost angajată, reveneau viceprimarului.

Şulea  a precizat că nu a luat la cunoştinţă despre acuzele care i se aduc de către ANI.

“Nu am nicio cunoştinţă despre această acuză. La momentul respectiv când s-a sesizat ANI mi s-au cerut o grămadă de date şi acte legate de această situaţie, le-am pus toate datele la dispoziţie. Eu din clipa respectivă nu am mai primit absolut nimic. Nu mai ştiu nimic despre situaţie. Eu consider că nu am absolut nicio vină având în vedere faptul că am respectat legea. Voi lua NUP-ul, fără discuţie. Sunt şi mă declar nevinovat. Mi-au cerut o grămadă de acte, le-am pus la dispoziţie toate, asta se întâmpla acum 7-8 luni de zile. Oricum, mă aşteptam să sesizeze Parchetul. Nu am nici cea mai mică problemă. Toate atribuţiile legate de Poliţia Comunitară unde a fost angajată cumnata mea, transferată în interes de serviciu, revenea viceprimarului, nu era în subordinea mea directă. Doamna respectivă a fost angajată într-un serviciu al Primăriei Floreşti, serviciu care prin dispoziţia primarului se afla în subordinea viceprimarului”, a declarat Horia Şulea.


Acesta a mai precizat că nu există nicio incompatibilitate.

“Dacă analizăm din punct de vedere al Codului Civil nu există o incompatibilitate, iar dacă stăm să analizăm din punct de vedere al codului de procedură penală pot să demonstrez că nu s-a creat niciun avantaj patrimonial şi material astfel încât să apară o incompatibilitate. Această doamnă s-a transferat în interes de serviciu fiind funcţionar al statului roman la DSP Cluj la Primăria Foreşti şi este sora soţiei mele”, a mai spus Şulea.


Primarul comunei Florești, Horia Șulea, este cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru conflict de interese. Potrivit unui comunicat ANI, Horia Șulea și-ar fi numit cumnata în funcția de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj și, ulterior, în funcția de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești.

Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj cu privire la posibila săvârşire de către Horia Şulea a infracțiunii de conflict de interese.


Horia Şulea a fost validat în funcția de primar al comunei Florești, județul Cluj, la data data de 15 iunie 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter