Actualitate

Un robot submarin va căuta epava aeronavei Boeing 777

Un robot submarin de tip Bluefin-21 urmează să fie coborât, probabil în câteva zile, pe fundul Oceanul Indian, în zona în care au fost detectate semnale acustice care ar putea să provină de la avionul care efectua zborul MH370, au anunţat marţi autorităţile australiene.

"Ar trebui să continuăm detectarea semnalelor timp de mai multe zile, înainte ca bateriile să se descarce şi să nu mai fie captat vreun semnal. Avem nevoie de o transmisie suplimentară pentru a defini mai bine zona de căutare , a declarat coordonatorul operaţiunilor Angus Houston.

Semnale în Oceanul Indian

Două semnale au fost captate în weekend, în Oceanul Indian, unul timp de două ore şi 20 de minute, celălalt timp de 13 minute. În timpul celei de-a doua detectări, se auzeau două unde distincte.


Ele ar putea să provină de la cele două cutii negre ale avionului de tip Boeing 777 aparţinând Malaysia Airlines care a dispărut de pe ecranele radarelor civile, la 8 martie, cu 239 de persoane la bord.

Semnalele au fost captate foarte departe, în largul coastei de vest a Australiei, într-o zonă a Oceanului Indian în care se pare că s-a prăbuşit Boeingul.


Însă nava australiană Ocean Shield, dotată cu un detector de semnale, nu a detectat nimic luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter