Actualitate

Proteste la Cluj faţă de exploatarea gazelor de şist – GALERIE FOTO

Aproximativ 100 de persoane au participat, duminică după-amiază, la Cluj, la un protest faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist, oamenii acuzând că, sub pretextul autorizaţiilor obţinute pentru resurse convenţionale, companiile caută gaze de şist, iar proteste similare au avut loc la Arad şi Timişoara.

Peste 100 de persoane protestează, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, faţă de exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice.

Oamenii s-au adunat în jurul orei 15.00 şi au bannere cu mesaje precum "Stop fracturării hidraulice", "Stop exploatării gazelor de şist", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Pe întreg cuprinsul ţării, împotriva fracturării", "Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu", "Stop otrăvirii României" şi "Fracturarea hidraulică pentru gazele de şist înseamnă moarte".


De asemenea, ei scandează "Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist", "Apă curată, nu poluată", "Vrem natură, nu fractură", "Uniţi, salvăm toată România".

"Protestăm faţă de fracturarea hidraulică pentru gazele de şist, care este o metodă foarte periculoasă pentru mediu, perimetrele concesionate pentru explorare fiind uriaşe, acoperind două treimi din cuprinsul ţării. De asemenea, protestăm şi faţă de teoria aberantă potrivită căreia cei care se opun fracturării hidraulice ar atenta la siguranţa energetică a României. Oricine îşi poate da seama că producem mai mult gaz decât consumăm", a spus Cornel Vâlcu, unul dintre participanţi.


Protestul de la Cluj-Napoca nu este autorizat.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter