Actualitate

Obama cere Rusiei să-și retragă trupele de la granița cu Ucraina

Barack Obama a cerut Rusiei să-și retragă trupele desfășurate la granița cu Ucraina și să înceapă discuții cu comunitatea internațională pentru dezamorsarea tensiunilor.

"Am văzut trupe masate de-a lungul acelei frontiere sub pretextul unor exerciții militare", a afirmat Barack Obama într-un interviu acordat pentru CBS. "Însă acestea nu sunt lucruri pe care Rusia le-ar face în mod normal", a adăugat președintele american.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că mișcările de trupe ar putea fi nimic mai mult decât un efort de a intimida Ucraina, însă de asemenea ar putea fi un precursor pentru alte acțiuni. "Indiferent ce reprezintă aceste acțiuni, pentru a detensiona și rezolva această situație, Rusia trebuie să-și retragă trupele și să înceapă să negocieze direct cu guvernul ucrainean și cu comunitatea internațională', a declarat Obama.


Joi, secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate națională, Andrei Parubii, a afirmat că 100.000 de soldați ruși sunt staționați în apropiere de graniță, mult mai mult decât numărul de 20.000 de militari menționați de SUA.

Potrivit lui Barack Obama, președintele Putin manifestă "resentimente față de ceea ce el consideră a fi pierderea Uniunii Sovietice", însă nu ar trebui să "revină la practicile care au existat în timpul Războiului Rece".

Ultimele Stiri
abonare newsletter