Actualitate

Parkinguri sub bisericile din Cluj-Napoca. AFLĂ cine a venit cu această idee

Primarul Emil Boc a primit o propunere pentru construirea de blocuri sub bisericile din cartiere, în condiţiile în care comunitatea se confruntă cu o lipsă acută a locurilor de parcare.

Consilierii locali PNL îi propun primarului Emil Boc să negocieze cu Mitropolitul Andrei în vederea realizării unor parkinguri subterane, pe amplasamentele bisericilor din cartiere, acolo unde spațiul permite acest lucru, desigur. “Municipalitate a sprijinit și va sprijini în continuare Biserica, i-a atribuit terenuri și bani ori de câte ori a fost nevoie, cu siguranță, Mitropolitul poate înțelege, la rându-i, problema acută cu care se confruntă comunitatea clujeană”, au declarat reprezentanţii Grupului Consilierilor Locali PNL.

Ei spun că acest lucru se practică și în afara României.


Potrivit consilierilor PNL, până la acest moment, primarul Emil Boc n-a ajuns la un consens cu ÎPS Andreicuț nici în privința realizării parkingului de sub Catedrala din Piața Avram Iancu, cu toate că anul trecut promitea că va rezolva această problemă.

Oficial, în Cluj-Napoca există 45.000 de locuri de parcare la 180.000 de autovehicule. “Sigur, aici n-au fost incluse și cele câteva sute de mașini ale studenților, care circulă și staționează, de asemenea, prin Cluj Napoca, cam 9 luni dintr-un an”, au conchis consilierii PNL.


 

abonare newsletter