Actualitate

Gabriel Resources anunţă că va concedia 400 de angajaţi de la Roşia Montană

Gabriel Resources Ltd ar putea concedia circa 80% din muncitorii filialei din România, respectiv 400 de oameni, dacă nu se îmbunătăţesc perspectivele pentru proiectul aurifer Roşia Montană, a anunţat joi compania canadiană, citată de Reuters.

Gabriel, care încearcă să obţină aprobarea pentru Roşia Montană (şi care ar deveni astfel cea mai mare mină deschisă de aur din Europa) spune că a dat deja muncitorilor avize de concediere iar contractele ar putea fi închise la 1 mai.

"Rămânem deplin angajaţi pentru construirea şi operarea minei de la Roşia Montană dar avem nevoie să vedem un angajament similar din partea României", a precizat directorul executiv Jonathan Henry, citat în comunicat.


În urma protestelor din întreaga ţară, o comisie parlamentară a respins în noiembrie un proiect de lege care ar fi permis derularea proiectului. O a doua încercare de a promova proiectul, printr-o nouă lege a minelor, a avut aceeaşi soartă în decembrie.

Gabriel Resources a precizat că nu poate oferi nicio indicaţie legată de momentul în care guvernul ar putea acorda autorizaţiile de mediu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter