Actualitate

Noua Dreaptă Cluj: Fancsali Erno nu a fost ameninţat, vrea să ne demonizeze

Fancsali Erno, iniţiatorul campaniei pentru autonomia Transilvaniei nu a fost ameninţat de nimeni din cadrul Noii Drepte Cluj, spun reprezentanţii Asociaţiei. “Acesta acuză organizaţia noastră, dar nu a putut prezenta dovezi concrete că unul sau mai mulţi membri ai Noua Dreaptă l-au ameninţat”, au transmis printr-un comunicat de presă Noua Dreaptă Cluj.

Aceştia îi recomandă lui Fancsali Erno să depună o plângere la poliţie împotriva persoanei sau persoanelor care l-au ameninţat. “Dar cât timp a ales să declare acest lucru public, considerăm că scopul lui este de a se victimiza pentru a atrage simpatie şi a demoniza Noua Dreaptă, în niciun caz de a identifica vinovatului, dacă acesta există măcar”, au mai afirmat aceştia.

O petiţie care a strâns peste 10.000 de semnături pentru autonomia Transilvaniei a fost depusă, miercuri, la Prefectura Cluj, în document cerându-se stabilirea capitalei regiunii la Cluj, unde să funcţioneze un Guvern regional.


Iniţiatorul petiţiei, Fancsali Erno, un tânăr de 23 de ani, din Cluj, a declarat, miercuri, presei, că vrea autonomie pentru că în anul 1918, când s-a înfăptuit Unirea, "ardelenii au aşteptat ceva mai bun după monarhia austro-ungară, dar centralismul de la Budapesta era la fel ca cel de la Bucureşti".

Potrivit acestuia, după începerea campaniei de strângere de semnături, au început "atacuri" împotriva sa şi a primit ameninţări din partea unor români şi a unor membri ai Asociaţiei "Noua Dreapta".

Ultimele Stiri
abonare newsletter