Actualitate

Premiu: O cafea celui care reuşeşte să desluşească un proces verbal al unor poliţişti

Monitorul de Cluj oferă un premiu unui cititor care reuşeşte să desluşească un proces verbal de constatare a contravenţiei. Un clujean a fost amendat de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie în zona hotelului Napoca după ce n-ar fi respectat semnificaţia unui indicator rutier.

Poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Cluj-Napoca au completat un proces verbal în data de 6 martie, ocazie cu care un clujean a fost amendat cu suma de 510 lei, teoretic, pentru nerespectarea mai multor prevederi legale. Practic, cel amendat nu îşi poate da seama pentru ce a primit amenda deoarece scrisul poliţiştilor este indescifrabil.

„Nici măcar nu pot contesta în instanţă procesul verbal pentru că nu înţeleg scrisul. În plus, la menţiuni se precizează cu acelaşi scris că «recunosc cele consemnate»”, a spus acesta. Bărbatul a cerut să vadă procesul verbal original, poate în felul acesta va reuşi să descifreze scrisul. Şoferul a fost oprit în trafic în zona Hotelului Napoca şi amendat pentru că nu ar fi respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere din acea zonă.


Monitorul de Cluj a relatat despre indicatoarele rutiere respective care au reuşit să îi bage cu totul în ceaţă pe şoferi. Aceştia au o mare dilemă când ajung în zona sensului giratoriu de la hotelul Napoca din Grigorescu.

Şoferii care vin de pe strada Dragalina, înainte să intre în sensul giratoriu au o surpriză: au de a face cu două indicatoare rutiere care se contrazic unul pe altul. Primul îţi indică că eşti pe drum cu prioritate , iar la doar câţiva metri depărtare este un alt indicator care îţi indică că intri în sensul giratoriu şi care semnifică că trebuie să acorzi prioritate de stânga.


Sensul giratoriu a fost amenajat în urmă cu câteva luni, iar cei responsabili cu semnalizarea corectă au uitat să demonteze unul dintre cele două semne de circulaţie.

“Nu mi-a venit să cred când am văzut aşa ceva. Cum să pui două indicatoare care se contrazic într-un oraş aşa mare cum este Clujul şi care este tranzitat zilnic de mii de şoferi? Când l-am văzut mi-am zis că nu e adevărat. Este un pericol de producere al accidentelor rutier. Şoferul când vine se uită la primul indicator, crede că e pe drum cu prioritate şi în orice moment poate fi lovit din partea stângă de un alt şofer. Şi tot el este cel vinovat”, spune Vasile, un clujean care circulă frecvent în zonă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter