Actualitate

Comisar al Gărzii de Mediu Cluj, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Gheorghe Raţiu, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Regional Cluj.

În perioada 17 august 2010 – 13 decembrie 2012 Gheorghe Raţiu a deţinut simultan cu funcția de comisar și calitatea de administrator – membru în Consiliul de administrație în cadrul Regiei Autonome „Ocolul Silvic Brătcuța”.

Astfel, Gheorghe Raţiu a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează […] în cadrul regiilor autonome”.


"Persoana  evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris", se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Comisarul nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.


„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter